Co studuješ případně už máš nějaké civilní povolání?

Aktuálně dokončuji bakalářské studium na Fakultě humanitních studií univerzity Karlovy, od října 2024 budu studovat na VŠEM v oboru Psychologie a sociologie řízení a v budoucnu bych ráda dokončila studium psychoterapie.

Jaké byly tvé házenkářské začátky?

K házené jsem hledala cestu dlouho. Nejdříve jsem pár let dělala atletiku a trenér házené se mě snažil přesvědčit, že mi házená půjde. Paradoxně jsem si myslela, že jako levačka budu mít nevýhodu. Až ve 12 letech jsem dostala rozum a už jsem u házené zůstala a k mému překvapení jsem jako levačka žádnou nevýhodu neměla (smích).

Jaká byla tvoje cesta do Házené Kynžvart?

Po pár sezónách v Mostu jsem se rozhodla, že je čas na změnu a Házená Kynžvart s mladým ambiciózním týmem a rychlou házenou zapadala do mých ideálních představ.

Vzpomeň si na své největší házenkářské úspěchy!

Jeden z největších úspěchů, na který ráda vzpomínám, je výhra v kvalifikaci Ligy mistryň, která se odehrála v Mostě před domácím publikem. Další klubový úspěch byl dostat se podruhé do Ligy mistryň a samozřejmě je obrovským úspěchem každé získání titulu Mistra České republiky, Českého poháru či MOL ligy, v čemž plánuji pokračovat i s Kynžvartem. Na reprezentační úrovni byl největší úspěch výhra na Championship v Itálii, a tím postup na MS v Číně, které se bohužel nakonec díky Covidu-19 neuskutečnilo.

Jaká část tréninku/sezony je pro tebe nejoblíbenější a naopak?

Když nad tím tak přemýšlím, mám dvě. První je jasná, je to to, na co se připravujeme celou sezónu, play-off a výhry proti těžkým soupeřům, tam se vždy projeví síla týmu, nejenom fyzická připravenost, ale i ta psychická, a o to je to vždyť zábavnější a výhry pak cennější. Druhou nejoblíbenější částí je příprava, když se po volnu s holkama sejdeme, a i když všechny umíráme, umíráme společně a víme, že se to později vyplatí a vidět, jak se postupně zlepšujeme a pilujeme na začátek sezóny, je pro mě silná motivace.