Aktuality, Klub, Mini žákyně, Mladší žákyně, Starší žákyně, Turnaje

KYP 2024 je minulostí… KYP 2025 velkou výzvou!

O uplynulém víkendu 7.6. – 9.6.2024 proběhl 49. ročník jednoho z nejoblíbenějších mládežnických turnajů u nás: Kynžvartský pohár – Memoriál Milana Prokeše. Do našeho malého města se sjelo kolem 800 sportovců a užívali si tři prosluněné dny plné sportu a zábavy. Každý si přišel na své. O úsměvy nebyla nouze.

Minižákyně našly své útočiště na hřišti v areálu Léčebných lázních. V konkurenci 14 týmů z celé ČR si na první příčku sáhl tým z HC Milevsko, který v rámci turnaje prohrál pouze s bronzovým medailistou DHC Plzeň, ta zase podlehla stříbrné DHC Slavia Praha. I přes to, že v této kategorii nejsou výsledky tak důležité a důraz je kladen na úplně jiné věci, můžeme říct, že na špičce to bylo hodně vyrovnané. Mezi individuálně oceněnými byla nejlepší hráčka kategorie vyhodnocena z týmu HC Háje Praha Bondarchuk Valeriya, nejlepší střelkyni měl ve svých řadách tým DHC Plzeň, a to Chovanovou Karolínu, nejlepší brankářkou se stala Peková Tereza ze Spartak Ústí n.L. a speciální cenu v podobě pichlavého kaktusu si za nejtrestanější hráčku (ovšem obdržela pouze dva dvouminutové tresty) odvezla hráčka HC Hvězda Cheb Bílková Adéla.

Kategorii mladších žákyň, které hrají ve sportovní hale Chodová Planá a venkovním hřišti v areálu TJ Sokol Lázně Kynžvart, opanoval tradiční jihočeský tým Sokol Písek. Ten prošel základní skupinou bez jediné ztráty kytičky a v nadstavbě si postupně poradil s družstvy HC Milevsko, DHC Plzeň a ve finálovém utkání porazil DHC Slavia Praha. Stříbrná příčka patřila druhému jihočeskému týmu HBC Strakonice 1921. Sokol Písek měl ve svých řadách nejlepší hráčku a zároveň střelkyni Valerii Slezovou, HBC Strakonice 1921 pak nejlepší brankářku Michaelu Holubovou. Tou nejtrestanější pak byla vyhodnocena Laura Mancellari z VŠ Plzeň.

Medailové pozice obsadily v kategorii starších žákyň týmy ze špičky letošní žákovské ligy. I když mistr ze Zlína u nás chyběl, medaile od těch nejlepších si rozdali DHC Slavia Praha A, VŠ Plzeň a DHC Plzeň. Do Plzně putovaly i dvě individuální ceny – na VŠ ocenění pro nejlepší brankářku Terezu Soukupovou a na DHC pro nejlepší hráčku Rozálii Červenou. Doma zůstala trofej pro nejlepší střelkyni, kterou se stala Lucie Dočekalová. Nejtrestanější hráčkou pak byla Nella Oyeyiola .

Vítězkami putovního poháru se stal tým DHC Slavia Praha.

Děkujeme všem účastníkům za jejich pozitivní přístup k turnaji. Děkujeme všem organizátorům a dobrovolníkům, kteří neváhali s úsměvem vyřešit jakýkoliv problém a v neposlední řadě děkujeme našim zdravotníkům, kteří vždy obratem vyřešili všechna způsobená zranění.

KYP 2024 je minulostí… KYP 2025 je velkou výzvou! Čeká nás jubilejní 50. ročník, a tím pádem velká oslava v podobě pětidenního maratonu 4.6. – 8.6.2025. Víc jak polovina turnajové kapacity je již zaplněná, proto neváhejte se svými přihláškami. Těšíme se a všem přejeme krásné léto plné odpočinku a pohody.

Velmi bohatou fotogalerii najdete na našem účtu na rajčeti – pátek, sobota, neděle.

Sdílet